Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Trekanker lekkage

Bij grote bouwprojecten worden bouwputten aangelegd die worden beschermd door wanden. Deze wanden moeten onder andere bescherming bieden tegen de druk van grondwater. Dit lukt ze niet altijd. In sommige gevallen treden er lekkages op, omdat kwetsbare plekken water gaan doorlaten en uiteindelijk bezwijken onder de druk. Het komt wel eens voor dat deze lekkages ontstaan bij trekankers die in de wanden zijn gemonteerd. Het komt regelmatig voor dat de trekankers in grondwater liggen en er uiteindelijk voor zorgen dat water via de ankers de bouwput in stromen. De trekankers zijn ervoor bedoeld om bescherming te bieden, ze worden geacht de bouwput zo intact mogelijk te houden, er mogen geen vervormingen optreden. In het geval van lekkage bieden ze alles behalve bescherming. Water dat de put in stroom vormt een ernstige bedreiging voor de bouwput en de omgeving van de bouwput.

Risico’s beperken

Bij dit soort grote projecten is het uiterst belangrijk dat er niets misgaat. Een lekkage in een bouwput kan tot een grote ravage leiden. Niet alleen de materiële schade, maar ook de economische schade zal enorm zijn. Eerst moet al het water verwijderd worden en vervolgens moet de bouwput vochtvrij en waterdicht gemaakt worden.

Het is daarom zaak om bij iedere stap in het proces de risico’s op lekkage zo klein mogelijk te houden. Dat begint al bij de preventie. Het is strikt noodzakelijk dat bij de aanleg van een bouwput alles zeer nauwkeurig gebeurt. Alles moet op een correcte en nette wijze geïnstalleerd worden en er moet goed gecontroleerd worden op waterdichtheid. Een trekanker kan bijvoorbeeld met een speciale injectiemethode waterdicht gemaakt worden. Dit kan beter gebeuren voor de bouwput in gebruik wordt genomen, dan nadat hij al een keer is volgelopen met water. Vanaf het moment dat de bouwput in gebruik genomen wordt, is het raadzaam om op regelmatige basis een grondige controle uit te voeren om te kijken of er geen zwakke plekken zijn ontstaan in de wand.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten