Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Type gevelreiniging

Gevelreiniging voor een langere levensduur van je pand
Het regelmatig reinigen van je gevel draagt bij aan de levensduur van je woning of bedrijfspand. Een slecht onderhouden gevel kan resulteren in grotere waterschade binnenin het pand. De gevel bepaalt samen met het dak namelijk voor het grootste gedeelte hoe waterdicht je pand is. Bovendien staat een slecht onderhouden gevel niet mooi en zal het de waarde van je pand drastisch verlagen.

Typen gevelreiniging

Er zijn een aantal manieren waarop je op professionele wijze je gevel kunt behandelen. De bekendste en goedkoopste manier is een stroomreiniging. Deze manier van reinigen is alleen geschikt bij lichte vervuiling, zoals aanslag door mos of klimop. Door middel van een hogedrukspuit wordt uw gevel met stoom van boven de 100 graden Celsius bespoten, waardoor klein vuil verwijderd wordt. Bestaat de vervuiling uit verfresten, roet of andere substanties, zal je een chemische gevelreiniging moeten uitvoeren. Het chemische middel wordt toegevoegd aan de hogedrukspuit. Hierdoor kan hardnekkiger vuil worden aangepakt. Als laatste techniek bestaat nog zandstralen. Dit gebeurt alleen bij zware vervuiling van de gevel. Water wordt aangelengd met zand om de geven als het ware te schuren. De kosten voor gevelreiniging variëren van 5 euro per m2, tot 15 euro per m2.

Nabehandelen

Als de gevel helemaal schoon is, is het verstandig om de gevel te laten impregneren. Dit beschermt de gevel tegen nieuwe nadelige invloeden en verlengt de levensduur van het onderhoud. Door te impregneren maak je de muur waterafstotend, wat de kans op waterschade in het huis aanzienlijk verlaagt. Gevelreiniging zal periodiek uitgevoerd moeten worden om de waarde van uw pand stabiel te houden. Als alleen een reiniging niet meer voldoende is, kun je altijd nog een gevelrenovatie uit laten voeren. Daarbij worden de scheuren in de muur en voegen in de gevel opgeknapt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gevel.

 

Offertes voor gevelwerken ontvangen?

Kies voor een erkende gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende gevelwerkers