Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Ventilatie

Voor een goed binnenklimaat van je woning, moet je goed ventileren. Zeker in de herfst en winter, wanneer het buiten koud en nat is, zijn mensen van nature geneigd om alle ramen en deuren dicht te houden. Nu produceert een gezin per dag een flinke hoeveelheid vocht, door bijvoorbeeld te douchen, kleding te wassen en te laten drogen en te koken. Als dit allemaal gebeurt met een minimum aan ventilatie, zal de luchtvochtigheid in je huis drastisch toenemen. Zeker in nieuwere huizen is dat een probleem. Oude huizen vertonen nog wel eens tocht wat voor ventilatie zorgt, nieuwe huizen zijn vaak hermetisch afgesloten.

Condensvorming op de ruiten
Op het moment dat er te weinig geventileerd wordt, zie je al snel condensvorming op de ruiten verschijnen. Tijdelijk is dat niet zo’n probleem, maar een langdurige vochtige omgeving is een kweekvijver voor schimmels. En schimmel in je huis is schadelijk voor de gezondheid van alle bewoners. Schimmels stoten een gas uit, waar mensen astma of andere longproblemen van kunnen krijgen. Ook hoofdpijn en duizeligheid kan een gevolg zijn van schimmel in je huis.

Ventilatiesystemen
Als je huis zo vochtig is dat het open zetten van de ramen niet voldoende meer is, is het zaak om de oorzaak van het vocht te achterhalen. Het kan zijn dat de kwaliteit van de muren dusdanig verslechterd is, dat ze water doorlatend zijn geworden. Dit zie je al snel terug in vieze plekken in je behang of stucwerk. Deze eerste oorzaak moet natuurlijk ook aangepakt worden. Maar door een goed ventilatiesysteem te plaatsen, reduceer je de gevolgen ook meteen. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van roosters in de ramen en pijpjes op het dak, maar ook aan een mechanisch ventilatiesysteem. Er zijn systemen die bij een te hoge luchtvochtigheid en concentratie CO2 extra hard gaan werken om het leefklimaat te verbeteren.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten