Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Verschil impregneren en coaten

Waarin zit verschil impregneren en coaten?
Waterschade tegengaan kan op verschillende manieren. De experts hebben het over het aanbrengen van een coating, of het impregneren van het oppervlak. Maar wat is nu precies het verschil? En waarom kies je voor de ene manier, en niet voor de andere?

Het grootste verschil, erop of erin

Het belangrijkste verschil tussen coaten impregneren zit hem in de plaats waar het product werkt. Een coating wordt op de oppervlakte aangebracht en werkt als beschermd folie. Impregnatiemiddel trekt in de oppervlakte, waardoor de muur, plafond of vloer meer van binnenuit beschermd wordt.

Andere verschillen

In eerste opzicht is een coating vaak mooier. Maar een coating slijt op bijvoorbeeld plekken waar veel gelopen of geschoven wordt. Bij impregneren blijft de ondergrond zichtbaar, wat misschien minder mooi is. Doordat de vloer of muur harder wordt, zal er minder snel slijtage optreden. Impregneren is beter bestand tegen vochtschade door optrekkend of doorslaand vocht. Vocht wat onder de coating vrijkomt, zal de coating losweken van het oppervlak. Een coating maakt de vloer wel van bovenaf waterdicht. Dat doet een impregnatiemiddel alleen niet. Voor volledige waterdichtheid heb je nog een sealer nodig. Door deze sealer wordt je vloer wel UV bestendig, vlekbestendig en zuurbestendig.

Kosten

Het coaten van een vloer is over het algemeen meer werk. Als eerste moet een vochtkering aangebracht worden en moet de vloer enorm goed geschuurd en schoongemaakt zijn. Vervolgens neemt het aanbrengen van de coating veel meer tijd in beslag dan bij het impregneren, omdat er meerdere droogdagen tussen zitten. Bij impregneren hoef je het oppervlak niet eerst te schuren, maar voldoet een goede reiniging. Daardoor ben je na gemiddeld twee dagen klaar. Dat is de reden dat impregneren meestal lager in prijs is dan coaten. Het eindresultaat is alleen lang niet altijd mooi genoeg voor bijvoorbeeld een bedrijfspand of woning. Laat je goed informeren voordat je een keuze maakt.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten