Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Verticale vochtwering

De muren van een huis hebben een zuigende werking, waardoor ze vergeleken kunnen worden met een spons. Met name de muren van oudere huizen nemen zeer makkelijk vocht op. Het kan zijn dat metselwerk niet goed afgedicht is, of dat er scheuren en/of gaten ontstaan in de muren. Dit is funest voor de vochtbestendigheid van de muur. Met name wanneer het waterpeil stijgt, is je huis in dit geval zeer kwetsbaar voor het opnemen van vocht. Ook kunnen er door condensatie, opspattend water, neerslag of gebrekkige functionerende installaties vochtplekken in je muren ontstaan. Wanneer dit gebeurt, kun je er door middel van verticale vochtwering voor zorgen dat je muren vochtvrij worden en blijven.

Gevolgen van vochtige muren

Het is zeer belangrijk dat je vocht weert uit de muren van je huis. Niet alleen zorgt het vocht voor verminderd comfort (er gaat veel warmte verloren door verminderde isolatie), maar er kan ook schade ontstaan in de muur door verminderde stevigheid. Scheuren en spleten behoren hierdoor tot de mogelijkheden. Schimmelvorming is echter wellicht de grootste zorg. Schimmel is hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Schimmels kunnen leiden tot nare gezondheidsklachten. Het is dus zaak om direct op te treden wanneer er vocht in je muren zit, of dreigt te komen.

Hoe werkt verticale vochtwering?

Verticale vochtwering is een methode die gebruik maakt van het aanbrengen van een beschermende laag, waardoor vocht niet kan binnendringen. Je kunt hierbij denken aan afdichtingsverf die je aanbrengt op de hele muur, of hiervoor ontworpen pleisters. De materialen die worden gebruikt zijn vanzelfsprekend vochtwerend. Vaak vormt latex en/of bitumen de basis voor het waterwerende materiaal. Er kan bijvoorbeeld een bitumencoating gemaakt worden die wordt aangebracht op de te beschermen muur/wand, of er wordt een dikke geleiachtige pasta gemaakt die op de muur gesmeerd kan worden. De betreffende muur zal, indien de laag correct is aangebracht, geen vocht (meer) doorlaten.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten