Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht in de badkamer

Vocht in de badkamer: geef schimmel geen kans
Vochtproblemen in de badkamer zijn erg lastig. Teveel condens en slechte ventilatie kunnen leiden tot schimmels en nare geurtjes. Ook kan hierdoor bijvoorbeeld schilderwerk aangetast worden of je verwarming gaan roesten. Goede ventilatie is dus van groot belang om je badkamer te beschermen.

Ventilatiesysteem
Even een raampje openzetten kan je badkamer helaas niet genoeg ventilatie geven. Meestal komt er koude lucht binnen en die neemt minder vocht op dan warme lucht. Een goed ventilatiesysteem zal dus nodig zijn. Toiletten of kleine badkamers hebben meestal een wasem- of kanaalventilator. Voor een grotere badkamer is echter een inbouwventilator een betere keuze. De betere ventilatoren hebben een hygrostaat die de luchtvochtigheid meet. Deze ventilatoren slaan vanzelf aan als de luchtvochtigheid te hoog wordt en pas weer af wanneer de luchtvochtigheid laag is. Ook de constante toevoer van lucht kan helpen met het ventileren van de badkamer. Zo zijn er speciale roosters die in de muur, deur of het raamkozijn geplaatst kunnen worden.

Schimmel en condensvorming
Condens slaat vaak neer op koudere oppervlaktes waardoor schimmel kan ontstaan. Het aanpakken van schimmel in de badkamer zonder ook de ventilatie te verbeteren zal helaas slechts een tijdelijke oplossing zijn. Volledig schimmel voorkomen is vaak lastig maar het is zeker mogelijk om de kans op schimmel sterk te verkleinen. Zo kun je de verwarming uitdoen na het douchen. Schimmel groeit in warme en vochtige omstandigheden. Ook betegeling en schimmelwerende verf zijn mogelijke oplossingen. Schimmels groeien nagenoeg niet op tegeltjes. Dit is dan ook de belangrijkste reden voor betegeling van de badkamer. Een plafond van aluminium of kunststof is ook een mogelijkheid. Verder helpt een goede badkamerisolatie ook. Doordat dit het warmteverschil verkleint is er minder kans op het ontstaan van condens.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten