Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht in de keuken

Vocht in de keuken is een zeer veel voorkomend probleem dat zowel in oudere als in nieuwbouwwoningen kan ontstaan. Zeker ook in flatgebouwen komen veel vochtproblemen zoals deze voor. Wanneer je nog geen vochtproblemen in de keuken hebt, dan zijn er enkele zaken die je kunt ondernemen om te voorkomen dat deze in de toekomst wel gaan ontstaan. Door eten voor te bereiden komt er veel condensatievocht in de keuken vrij, daarom is het ventileren van deze binnenruimte erg belangrijk. Indien er geen mechanische ventilatiesysteem aanwezig is, is het echter niet genoeg om alleen een raampje open te zetten. Alle ruimtes moeten namelijk voortdurend geventileerd worden.

Vocht in de keuken voorkomen

Het hoeft niet lastig of duur te zijn om vochtproblemen in de keuken te voorkomen. Je moet alleen even weten wat je kunt doen om vochtproblemen te voorkomen, of in elk geval het risico op het ontstaan van dergelijke problemen tot een minimum te beperken. Het is goed om tijdens het koken de deur van de keuken naar de woonkamer bijvoorbeeld gesloten te houden wanneer hier de mogelijkheid toe is. Zo kan het vocht dat bij het koken vrijkomt zich niet door de woning verspreiden. Zet tijdens het koken zo veel mogelijk deksels op de pannen en zet de afzuigkap aan op een hogere stand. Daarnaast kun je een raam openzetten tijdens het koken, en liefst ook na het koken nog even open houden. Het is goed om de tegels droog te maken wanneer hier kookvocht aan hecht.

Vochtproblemen in de keuken verhelpen

Bij minimale, beginnende vochtproblemen kun je vaak nog heel wat oplossen door goed te ventileren. Zet voldoende ramen open of hou 24 uur per dag een ventilatierooster open wanneer je deze mogelijkheid hebt. Het doortochten van de ruimte kan in veel gevallen al zorgen voor verbetering. Wanneer de problemen ernstiger zijn is het verstandig een professioneel bedrijf in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld schimmelvorming en houtrot van de kozijnen zijn.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten