Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht in de kruipruimte

Wanneer je last hebt van vocht in de kruipruimte dan kun je proberen om reguliere middeltjes te gebruiken om het probleem te verhelpen. Echter, in 9 van de 10 gevallen zal dit niet veel helpen. Wat je doet is namelijk het gevolg aanpakken, terwijl de oorzaak blijft bestaan. De oorzaak van het vocht in de kruipruimte zal dan ook blijven zorgen voor het logische gevolg: vocht in de kruipruimte. Het is dan ook beter om direct de oorzaak aan te pakken.

Het ontstaan van vocht in de kruipruimte

Voordat je daadwerkelijk het probleem met vocht in de kruipruimte kunt oplossen moet je de oorzaak vaststellen. Er kunnen diverse oorzaken verantwoordelijk zijn voor het vochtprobleem in de kruipruimte. Een lekkage in de ventilatieopeningen, een kapotte waterleiding, de hydrostatische druk of een defect in de riolering zijn slechts enkele mogelijke oorzaken. Een kruipruimte is veelal een koude ruimte waar waterdamp de kans krijgt om te condenseren. Ook dit kan zorgen voor ernstiger vochtproblemen in de kruipruimte. Tot slot kan de oorzaak gevonden worden in de funderingsmuren. Wanneer deze breuken vertonen of niet voldoende vocht kunnen weren dan kunnen er ook vochtproblemen ontstaan.

De meest voor de hand liggende oplossingen

Als je de oorzaak gevonden hebt, dan moet je eigenlijk zo snel mogelijk actie ondernemen om de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken. Pas daarna ga je je focussen op het verhelpen van het ontstane vocht in de kruipruimte. Makkelijk gezegd; eerst de oorzaak aanpakken en dan pas het gevolg. De meest voor de hand liggende oplossingen bij vocht in de kruipruimte zijn een bodemafsluiting, isolering met behulp van zand of bijvoorbeeld schelpen of het isoleren van de onderzijde van de vloer. De beste oplossing is afhankelijk van de oorzaak. Uiteraard kan je je laten adviseren door een specialist wanneer je zelf niet goed weet hoe je het aan moet pakken.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten