Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht in de muren

Als er vocht in de muren zit, dan kan dit zorgen voor meerdere vervelende problemen. Zo kunnen er muffe luchtjes ontstaan, kunnen er schimmelplekken op de wand verschijnen en kan je zelfs last krijgen van gezondheidsproblemen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het verhelpen van het vochtprobleem levert je niet alleen direct resultaat op, maar ook op de langere termijn. Direct profiteer je van een gezonder en aangenamer leefklimaat zonder zichtbare of onzichtbare vochtproblemen, en op de langere termijn kan je tot wel 200 euro per jaar besparen aan stookkosten.

Het stoppen van de opzuigende werking

Een goede manier, en relatief moderne techniek, om vocht in de muren te verhelpen is het stoppen van de opzuigende werking. Muren die vocht opzuigen houden dit vocht vast en zo ontstaat er blijvend vocht in de muren. Door de opzuigende werking stop te zetten wordt er geen nieuw vocht in de muren opgenomen. Hierdoor hebben de muren de kans om het al aanwezige vocht in de muren terug te laten vloeien, waardoor de muren weer goed droog worden. Deze moderne techniek heeft al veel positieve resultaten opgeleverd. De bedrijven die de werkzaamheden voor je kunnen verrichten bieden je dan ook in de meeste gevallen een garantie.

Over de vochtplekken heen schilderen

Veel mensen denken dat de vochtproblemen in de wanden ook verholpen zijn door simpelweg een nieuwlaagje verf over de wanden heen aan te brengen. Echter, dit is zeker geen goede oplossing. Wat je in dit geval doet is eigenlijk het maskeren van de symptomen van het vocht in de muren, terwijl de oorzaak blijft bestaan en de gevolgen van de vochtproblemen onder de verflaag gewoon doorgroeien. Pak daarom eerst het probleem aan en ga daarna pas schilderen. Zo voorkom je dat je binnen korte tijd weer in dezelfde narigheid zit, en dat is wel zo prettig.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten