Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht in de slaapkamer

Vocht in de slaapkamer komt vaker voor dan je zou denken. Dit is eigenlijk niet heel vreemd, want ongemerkt is de slaapkamer een vochtige ruimte. Als je onvoldoende ventileert, dan kunnen er al snel vochtproblemen ontstaan. Veel mensen ventileren de slaapkamer te weinig, bijvoorbeeld uit angst voor inbrekers of voor insecten die via het raam de slaapkamer in kunnen komen. Een ventilatierooster is dan een uitstekende oplossing.

Waar komt het vocht in de slaapkamer vandaan?

Wanneer je in rust bent, dus bijvoorbeeld tijdens je slaap, dan produceer je gemiddeld een liter vocht per dag. Wanneer je actief bezig bent, dan kan deze hoeveelheid verdubbelen. Dan hebben we nog te maken met het vocht dat we uitademen. Dit voegt nog eens twee tot drie liter vocht per dag toe. Dan is er nog het vocht dat zich door de woning kan verplaatsen, zoals vocht vanuit huishoudelijke taken. Denk hierbij aan het doen van de was en koken. Ook douchen zorgt voor extra vocht in huis. Als we alles bij elkaar op gaan tellen, dan wordt er per persoon per dag ongeveer 14 tot 15 liter vocht in huis gebracht. Dit gaat natuurlijk ook in de slaapkamer zitten. Als er onvoldoende wordt geventileerd, dan gaat dit op den duur voor vochtproblemen zorgen, ook in de slaapkamer.

Wat kun je ertegen doen?

Ventilatie is natuurlijk de sleutel tot succes als het gaat om het tegengaan van vocht in de slaapkamer. Als je geen raam open wilt doen, zorg dan voor ventilatieroosters. Er zijn verschillende soorten kozijnen te koop waarin een mooi ventilatierooster kan worden geplaatst. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ventilatieroosters te laten aanbrengen in de buitenmuur. Als je overal in huis vocht tegen wilt gaan, dan kan het ook een optie zijn om een centraal afzuigsysteem te laten realiseren. Dit is uiteraard kostbaarder, maar het levert je ook veel meer op.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten