Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht in het plafond

Vocht in het plafond zorgt voor schimmel in de woning. De schimmels die worden veroorzaakt door het vocht in het plafond kunnen vlekken in diverse kleuren veroorzaken. Het kan gaan om witte, grijze, roestige en soms zelfs zwarte vlekken in het plafond. Echter, de vlekken die de uitstraling van het plafond verpesten zijn zeker niet het enige probleem. Zo kunnen de schimmels een nare en wat muffe lucht verspreiden. Het grootste probleem is wel het effect dat vocht in het plafond kan hebben op je gezondheid. Je kunt er aanzienlijke ademhalingsproblemen door krijgen. Wanneer het probleem ernstig is en het niet wordt verholpen op de korte termijn, dan kunnen de gezondheidsproblemen ernstiger worden. Je kunt last krijgen van huidirritaties, allergieën en chronische luchtwegaandoeningen.

Oorzaken van vocht in het plafond

In alle gevallen ontstaan schimmels op het plafond als gevolg van een vochtigheidsgraad die te hoog ligt. Het vochtprobleem kan door verschillende zaken veroorzaakt worden. Zo kan het zijn dat er lekkende dakgoten of lekkende leidingen zorgen voor vochtoverlast, maar ook kapotte afvoerbuizen, kapotte waterleidingen of verwarmingsbuizen en slagregen van buitenaf kunnen de oorzaak zijn. Daarnaast valt nog te denken aan een constructiefout in de wanden of het buitenschrijnwerk, de spouwen en een te hoge vochtproductie in huis.

Vocht in het plafond behandelen

Het is heel belangrijk om het vocht in het plafond niet door te laten gaan tot het uiterste. De gevolgen zijn niet te overzien en het gaat uiteraard wel om je gezondheid. Ga daarom op zoek naar de oorzaak van het probleem en los eerst de oorzaak op. Een bedrijf kan je hier uiteraard bij helpen. Vervolgens kun je chemisch reinigen om de schimmels weg te halen. Als alles weer droog is, dan kun je natuurlijk het plafond van een nieuwe laag latex voorzien om deze weer als nieuw te maken.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten