Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vocht vanuit de grond

Vocht kan op vele manieren zorgen voor schade aan je huis. Er zijn tevens verschillende manieren waarop het vocht je huis kan ‘betreden’. Zo is het mogelijk dat het vocht vanuit de fundering opstijgt, of optrekt, na verdamping. Het vocht, in dit geval capillair vocht genoemd, wordt opgenomen door de stenen van je huis. Het absorberen van vocht is het resultaat van een gebrekkige waterbestendigheid van je huis in combinatie met een hoge waterstand.

Schade

Capillair vocht heeft de nare eigenschap dat het zouten en kalk meevoert en afzet in de muur waar het in gaat zitten. Dit zout vormt een witte aanslag die schadelijk is voor de muur. De kalk zorgt er, al dan niet in combinatie met het vocht, voor dat het steen broos wordt en afbrokkelt. Het vocht wat in de muur zit, kan zelf ook de nodige ongemakken veroorzaken. Zo is de vorming en verspreiding van schimmel het resultaat van vochtige muren. Ook is een vochtig milieu voor sommige mensen een aanslag op hun gezondheid. Het is dan ook zeer belangrijk dat vocht wat opstijgt uit de grond zo snel mogelijk bestreden wordt.

Bijkomende voordelen

Vochtvrije muren voorkomen niet alleen kalk- en schimmelvorming en ongemakken op het gebied van fysiek welzijn. Het vochtvrij maken van je muren werkt ook energiebesparend. Vocht wat in de muur zit is namelijk slecht voor de isolatie van je huis. Het vocht onttrekt namelijk warmte, waardoor het huis nog meer verwarmd moet worden. Het vocht moet immers eerst volledig verdampen.

Ingrijpen

Bij schade door capillair vocht is ingrijpen gewenst. Er zijn vele manieren om schimmel te verwijderen en vocht te onttrekken aan de muren. Afhankelijk van de staat van je huis, is het tevens mogelijk om beschermende lagen aan te brengen of je muren te beschermen met vochtafwerende materialen. Dit bespaart je een hoop ellende en onnodige frustratie.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten