Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtbestrijding in de kruipruimte

De kruipruimte van je woning heeft een bodem van relatief vochtige grond. Dit vraagt natuurlijk om vochtproblemen, zeker in combinatie met het koude microklimaat in de kruipruimte. Het nadeel is dat vocht zich snel kan verspreiden, waardoor het al snel in de vloeren van je woning kan trekken als je niet op tijd stappen onderneemt op het gebied van vochtbestrijding in de kruipruimte.

Effectieve vochtbestrijding in de kruipruimte
Er zijn verschillende manieren beschikbaar op het gebied van vochtbestrijding in de kruipruimte. Het is belangrijk om de kruipruimte te isoleren om te voorkomen dat het vocht overslaat naar de woning. Isoleren kan met verschillende foliesoorten of met diverse kunststoffen. Echter, je kunt ook kiezen voor isolatie met korrels, zand of schelpen. Dit levert diverse voordelen op. Zo zijn korrels, zand en schelpen natuurlijke producten die milieuvriendelijk zijn, een langere levensduur hebben en hun goede werking niet verliezen in de loop der jaren. Bij kunststof of folie is dit wel het geval. Zand heeft een zogenaamd hoog soortelijk gewicht. Het verdringt vocht effectief en sluit hinderlijke geuren af. Schelpen is wellicht de beste keuze als het om duurzaamheid gaat. Schelpen zijn zeer sterk, waardoor ze niet beschadigen of scheuren gaan vertonen. Daarnaast gaan ze niet rotten of weken. Schelpen gaan dan ook tientallen jaren mee als isolatiemateriaal. Hierdoor kies je voor een betrouwbare, blijvende oplossing als het gaat om vochtbestrijding in de kruipruimte.

De isolerende werking
Een isolerende laag op de grond van de kruipruimte vormt direct een scheidingswand tussen boven en beneden. Dit wil zeggen dat de kou en het vocht onder de isolatielaag blijven, waardoor er boven de isolatielaag een wat warmer klimaat zonder vocht ontstaat. Dit betekent dat het vocht een halt toe wordt geroepen voordat deze zich een weg naar de woning kan banen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten