Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtdiagnose

Vochtbestrijding begint bij een goede vochtdiagnose
In Nederland zijn muren en vloeren sterk onderhevig aan vocht. Menig huishouden heeft te maken met vochtproblematiek, die de gezondheid bedreigt en de kwaliteit van het huis achteruit laat gaan. Een adequate vochtbestrijding begint bij een goede vochtdiagnose om de oorzaak van het vocht te achterhalen.

Condensvorming, doorslaand vocht en optrekkend vocht

De belangrijkste oorzaken naast een gesprongen waterleiding en een lekkend dag, zijn condensvorming, doorslaand vocht en optrekkend vocht. Een gesprongen waterleiding en lekkage van het dak of bij de schoorsteen geven vaak duidelijk zichtbare waterschade. Condensvorming, doorslaand vocht en optrekkend vocht zijn vaak minder opvallend en daardoor moeilijker te achterhalen.

Behandel ook de oorzaak, niet alleen het gevolg

Het gevolg van vochtschade in je woning is duidelijk zichtbaar. Stucwerk dat loslaat of scheurt, zwarte plekken in de muur of opkrullend behang zijn een doorn in het oog. Het is dan heel gemakkelijk om een nieuwe pleisterlaag te plaatsen, of het behang te veranderen. Als je de onderliggende oorzaak niet behandelt, kun je na een zeer korte periode weer aan de slag omdat lijm niet hecht op vochtige muren. Daarom moet je eerst de oorzaak van het vocht achterhalen en goed behandelen. In sommige gevallen kun je dat eenvoudig zelf, door bijvoorbeeld de muur te coaten of te impregneren.

Laat de professional aan het werk

Als de oorzaak ligt bij slecht voegwerk, een missende waterkering of betonrot, dan is het verstandiger om een professional aan het werk te laten. Door de klus te laten doen, ben je verzekerd van de beste materialen, vakkennis en garantie als de klus alsnog niet geklaard is. Een professional kan ook beoordelen of extra isolatie noodzakelijk is. Een goede vochtbestrijding zorgt voor waardevermeerdering van je pand en een duidelijke verlaging van gezondheidsrisico’s. En een droger huis leeft comfortabeler, omdat het minder kil aan voelt.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten