Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtig plafond

Een vochtig plafond is in de meeste gevallen te herkennen aan de vlekken die ontstaan. Deze vlekken zien er lang niet allemaal hetzelfde uit. Het kan gaan om kringen in een witte, zwarte, grijze of roestige kleur, maar het kan ook gaan om kleine stipjes die samen een geheel vormen. Het is niet verstandig om gewoon over deze plekken heen te schilderen om het probleem te verhelpen. Op deze manier verhelp je het probleem namelijk niet, maar maskeer je het, tijdelijk. Je kunt erop wachten tot de vlekken weer terugkomen door de nieuwe laag verf, omdat je de oorzaak van het probleem niet hebt weggenomen.

Wat kun je doen tegen een vochtig plafond?

Allereerst moet je op zoek gaan naar de oorzaak van het vochtig plafond. Als je de oorzaak niet eerst verhelpt, dan hebben andere maatregelen geen effect. De oorzaak is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Het kan gaan om vochtproblemen die in een kamer boven het betreffende plafond zijn ontstaan. Dit hoeft dan ook niet per definitie bij jou in huis te zijn als je in een flatgebouw woont. De badkamer van je bovenburen kan ook de oorzaak zijn. Als er boven het plafond geen ruimte meer is, dan gaat het in de meeste gevallen om een lekkage in het dak. In het geval dat de vochtplekken zich bij het plafond tegen een buitenmuur aan bevinden, dan kan het ook gaan om vocht dat via de muur naar binnen komt. We spreken dan van doorslaand vocht.

Eerst oplossen en dan sauzen

Veel mensen vinden vooral de vlekken in het vochtig plafond erg hinderlijk. Er bestaat dan ook snel de neiging om het plafond gewoon opnieuw te sauzen. Echter, dit heeft geen zin als de oorzaak niet eerst wordt aangepakt. De vlekken zullen vrij snel opnieuw ontstaan. Los daarom eerst het probleem op en begin dan pas met het opknappen van het droge plafond.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten