Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtproblemen door zouten

In Nederland hebben veel woningen last van vochtproblemen. Dit heeft vooral te maken met ons koude en relatief natte klimaat. De gevolgen van vochtproblemen kunnen zeer ernstig zijn, zeker wanneer er niet op tijd actie wordt ondernomen om de vochtoverlast te bestrijden. Zo kan de energierekening aanzienlijk omhoog gaan, kunnen er schimmels ontstaan die de gezondheid schaden en kan het eeuwen lijken te duren voordat de was aan de lijnen binnen eens droog is. Veel mensen denken dat vochtproblemen vaak worden veroorzaakt door lekkages, vocht van buitenaf en te weinig ventileren van binnen uit. Echter, vochtproblemen door zouten komen ook erg vaak voor.

Zouten in de wanden

Als wanden in een woning niet zijn behandeld tegen opstijgend vocht, dan is het mogelijk dat de aanwezige zouten in de muren zich naar de muuroppervlakte gaan bewegen. Het zijn deze zouten die ervoor zorgen dat muren niet in staat zijn goed te drogen. Dit heeft te maken met het feit dat muren vocht aantrekkend zijn. Dit wordt ook wel hygroscopisch genoemd. Dit komt door de aanwezigheid van chloriden en nitraten in de wanden. Chloriden en nitraten halen al het vocht uit de lucht door dit te absorberen, waardoor zij eigenlijk dienst doen als vochtvreters. Zij trekken het vocht dus de muur in. Dit is overigens ook het geval in houtwerk.

Vochtproblemen door zouten oplossen

Wanneer je in je woning last hebt van vochtproblemen door zouten, dan is het belangrijk dat je de woning gaat behandelen tegen opstijgend vocht. In de meeste gevallen moet je hierbij het eerst denken aan de kruipruimte en, indien aanwezig, de kelder. Een gespecialiseerd bedrijf kan je precies vertellen waar de oorzaak van de vochtproblemen door zouten ligt, zodat deze effectief aangepakt kan worden. Vervolgens kun je uiteraard de muren opknappen om ook van de zichtbare kenmerken van de vochtproblemen af te zijn.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten