Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtproblemen in het huis

Vochtproblemen in het huis zijn een gevaar voor je gezondheid
Als je huis overdreven vochtig is, heb je een veel grotere kans om ademhalingsproblemen of allergieën te krijgen. Je kunt denken aan astma, bronchitis en een chronische neusverkoudheid. Vocht stimuleert namelijk de groei van schimmels, huisstofmijt en allerlei bacteriën.

Oorzaken van een vochtig huis

Vochtproblemen in je huis kunnen meerdere oorzaken hebben. Gemiddeld produceert een gezin ongeveer tien liter vocht per dag. Als je onvoldoende ventileert kan dat al een oorzaak zijn van een overschot aan vocht in het huis. Doordat huizen steeds minder tochten, is natuurlijke ventilatie zo beperkt, dat handmatig ventileren noodzakelijk is. Andere oorzaken zijn:

  • Optrekkend vocht uit funderingen en kruipruimten.
  • Koudebruggen door een groot temperatuurverschil tussen binnen- en buitenlucht.
  • Condensatie door douchen, wassen en koken, lekkage.

Eenvoudige oplossingen voor vochtproblematiek

De manier om met condensvorming om te gaan is eenvoudig. Zorg dat je dagelijks voldoende ventileert, zeker tijdens of net na het douchen, wassen en koken. Houd er rekening mee dat als er meer mensen in huis zijn, je meer zult moeten ventileren. Dat kan simpelweg door je raam of deur tien minuten wagenwijd open te zetten. Tegenwoordig hebben de meeste ramen een dauerlüft, een klein roostertje in de ruit, dat je open of dicht kan schuiven. Maak daar veelvuldig gebruik van. Hang natte was zoveel mogelijk buiten, gebruik de afzuigkap in je keuken en een afzuiger in de doucheruimte. Maak de badkamer na gebruik droog. Isoleer je huis goed, houd de kamertemperatuur boven de 15 graden Celsius. Maak gaten in de vloer zoveel mogelijk dicht, om vocht uit de grond tegen te houden. En hang ergens een vochtmetertje op, waarop je de vochtigheidsgraad van je huis kan zien. Je kan dan snel reageren als je ziet dat je woonomgeving te lang té vochtig blijft. Je kan altijd een expert inschakelen om je huis te laten controleren.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten