Vochtproblemen na lekkage
Lekkage komt zowel in oude als nieuwe woningen voor. In verreweg de meeste gevallen is de lekkage te wijten aan achterstallig onderhoud, maar dit is zeker niet altijd het geval. Lekkage kan ook ontstaan door bijvoorbeeld constructie- en fabricagefouten, of bij calamiteiten. De schoorsteen kan gaan lekken wanneer er teveel mossen en algen in groeien. Er kunnen kleine haarscheurtjes in het daklood ontstaan en er kan bijvoorbeeld een waterleiding gaan lekken. Dit zijn nog slechts enkele voorbeelden. Vochtproblemen na lekkage treden vooral op wanneer de lekkage niet op tijd ontdekt wordt.
Vochtproblemen na lekkage in de kruipruimte
Een lekkage in de woonkamer of bijvoorbeeld de slaapkamer merken we relatief snel op. Echter, als er een leiding in de kruipruimte gaat lekken, dan zien we dit veel minder snel. Je komt natuurlijk niet dagelijks of zelfs maandelijks in de kruipruimte. Het komt voor dat mensen een lekkage in de kruipruimte pas ontdekken wanneer de waterrekening ineens erg hoog is. Dit wijst op een lekkage, en dan ga je natuurlijk zoeken. In dit geval ben je meestal al te laat om vochtproblemen te voorkomen. Lekkages, ook kleine lekkages, kunnen direct een rottingsproces in werking zetten en schimmels veroorzaken.
Direct actie ondernemen
Ook als het erop lijkt dat er geen vochtproblemen na een lekkage zijn ontstaan is het aan te raden hier eens een specialist naar te laten kijken. Vochtproblemen zijn namelijk niet altijd zichtbaar aanwezig. Ook bij kleine lekkages is het goed om de situatie te laten beoordelen. Dit is goedkoper dan wanneer je na een jaar een heel proces moet opstarten om grote vochtproblemen na de lekkage te laten verhelpen. Vochtproblemen kunnen namelijk al snel voor serieuze gezondheidsklachten gaan zorgen bij mensen en dieren. Het is dan ook beter om altijd het zekere voor het onzekere te nemen als het om vocht in huis gaat.