Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtschade

Vochtschade kan flink in de papieren lopen
Schade die ontstaan is door vocht of lekkage kan sterk in prijs oplopen. Omdat water ‘loopt’, blijft de schade bijna nooit beperkt tot een klein gebied, maar is het gehele omliggende gebied aangedaan. En ook al blijft de schade beperkt tot bijvoorbeeld een klein stuk in het plafond, als je niet de gehele oppervlakte opnieuw verft, blijf je kleurverschil houden. Daarom is het van belang dat je meteen als je ergens schade door vocht opmerkt, een diagnose gaat stellen van de oorzaak van de schade.

Primaire gevolgen van waterschade

Primaire gevolgen van waterschade zijn meteen duidelijk zichtbaar in loslatend behang, vochtplekken in het pleisterwerk of een afbrokkelende stuc laag. Het is van belang dat je eerst de oorzaak van de waterschade opzoekt en daarna de binnenmuren of het plafond herstelt. Er zijn apparaatjes waarmee je lekkages in de waterleiding kunt detecteren. Andere oorzaken voor waterschade kunnen bestaan uit een overstroming door verstoppingen, lekkage van het dak, optrekkend vocht uit grondwater naar je kruipruimte, doorslaand vocht door aanhoudende regen en condensvorming.

Secundaire gevolgen van waterschade

Als je woning te lang te vochtig is, bestaat de kans dat er schimmel in de ruimte gaat groeien. Deze schimmel kan zich manifesteren in de vorm van zwarte spikkels en een muffe lucht en kan leiden tot lichamelijke klachten bij de bewoners. Wordt de schimmel niet herkend, kan houtschimmel zich uitbreiden tot zwam in de houten contstructie. Zwam is zeer hardnekkig en daardoor bijna niet weg te krijgen zonder een professional in te schakelen. Een kleine schimmel valt nog te behandelen met schimmelreiniger, zwam moet op een rigoureuze manier volledig uitgebannen worden. Blijft er zwam achter op het hout, dan in het binnen de kortste keren weer terug. Hout dat door zwam aangetast is, wordt danig verzwakt. Dit gaat de constructie van je huis niet ten goede.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten