Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Wat te doen bij vocht in muren?

Wat te doen bij vocht in muren?
Als je last hebt van vocht in de muren van je huis, moet je het probleem op een goede manier aanpakken. Langdurig vocht kan namelijk ten eerste waardevermindering van je huis betekenen, maar ten tweede ook een nadelig effect hebben op de gezondheid van de bewoners. Mensen die langdurig in een te vochtig huis wonen, lopen een groter risico tot de ontwikkeling van astma en chronische bronchitis, chronische neusverkoudheid of reuma.

Bestrijden van optrekkend vocht

Het is heel belangrijk om, voordat je als een gek aan de slag gaat om vochtige muren af te breken, eerst de precieze oorzaak van de vochtschade achterhaalt. Het is onzinnig om een hele muur weg te kappen, als het lek maar op een kleine plaats zit. Heb je last van optrekkend vocht uit de grond, dan kan het nuttig zijn om je muren te injecteren met vochtwerende gel. Een andere methode is om je muur te onderkappen en een nieuwe vochtkering te maken. Deze vochtkering bestaat uit horizontale sleuven die in je muur gekapt worden, waardoor optrekkend vocht tegengehouden wordt.

Opheffen van doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een probleem dat veel voorkomt bij oudere huizen. Deze huizen hebben vaak nog geen spouwmuur, waardoor regenwater helemaal door de muren heen kan dringen. Dit probleem wordt versterkt als de muren door ouderdom poreus zijn geworden. Dit is heel eenvoudig op te lossen door de muren te impregneren met vochtwerende kleurloze coating. Als het om een grote lekkage gaat, kun je er ook voor kiezen om de hele gevel opnieuw te bekleden en tegelijkertijd een goede spouwisolatie aan te brengen.

Bouwvocht en condens

Bij nieuwe huizen zie je vaak dat ze nog erg vochtig zijn door het restvocht uit de bouwfase. Door een goed warmtekanon en voldoende ventilatie kun je dit reduceren. Dit kan simpelweg door ramen op te zetten, of een goede mechanische ventilatie aan te brengen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten