Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Zwam

Bescherm uw huis tegen de dreiging van zwam
Houten constructies in het huis, kunnen aangetast worden door zwam. Zwam is de verzamelnaam voor alle schimmels die samen het hout beschadigen. In woningen spreek je meestal van huiszwam en kelderzwam. Zwam bevat enzymen die in een vochtig klimaat het hout volledig vermolmen. Je kan je voorstellen dat dat in een bouwconstructie desastreuze gevolgen kan hebben. En dat geldt ook voor de gezondheid van de bewoners van de woning. Er is wetenschappelijk aangetoond dat er een relatie is tussen een hoge luchtvochtigheid, schimmelvorming en het ontwikkelen van allergieën bij bewoners.

Pak de oorzaak aan en bestrijd het gevolg

Zwam in je huis moet je op alle fronten goed aanpakken. Dat betekent dat je te allen tijde eerst de oorzaak van een te vochtige leefomgeving moet vinden. Dat kan ontstaan door een lekkage in de leidingen, tot optrekkend vocht uit de grond, of lekke buitenmuren zonder spouwisolatie. Dit probleem moet als eerste aangepakt worden om het groeiklimaat van de zwam te verslechteren. De huiszwam komt het meeste voor in gebieden met een hoge grondwaterstand. De oorzaak is meestal optrekkend vocht.

Laat geen sporen achter

Bij het weghalen van zwam uit de woning, moet je letterlijk alle sporen verwijderen. Laat je een klein stukje zitten, dan zal de zwam binnen de kortste keren weer aangroeien waardoor je weer opnieuw kunt beginnen. Zwammen groeien het beste in een vochtige warme omgeving, maar dat betekent niet dat ze kou of hitte niet kunnen overleven. Daarom is het raadzaam om het verwijderen van zwam uit je huis en dan voornamelijk de kruipruimte en kelder uit te besteden aan specialisten. Een professional kijkt net wat verder en denkt ook aan aspecten die je zelf vergeet. De kosten die je maakt vallen in het niet bij het verlies dat je zal lijden als je je huis wil verkopen en er bij de taxatie zwam geconstateerd wordt.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten