Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Zware vervuiling

Zware vervuiling verwijderen door gevel stralen
Als een gevel sterk vervuild is door graffiti, verf, schimmel of hevige roet, is het mogelijk om je gevel te zandstralen. Daarvoor wordt een mengsel van water met straalmiddel zoals zandachtige materialen, onder druk tegen de gevel aan gespoten. De korreltjes in de vloeistof schuren als het ware de aanslag van de gevel af. Hoe scherper het gebruikte straalmiddel, hoe beter het resultaat.

De kosten van zandstralen

Het is moeilijk om een gemiddelde van kosten van zandstralen te geven. De prijs is afhankelijk van de totale oppervlakte, de mate van vervuiling, en het bedrijf dat de zandstraling uitvoert. Grofweg genomen moet je rekenen op 12 tot 16 euro per m2. Voor het zandstralen van je gevel heb je in Nederland een vergunning nodig. Er zijn bedrijven die een permanente ontheffing hebben en die dus snel voor je aan de slag kunnen.

Risicoanalyse

Zandstralen is best gespecialiseerd werk, waarbij veel stof en rotzooi vrijkomt. En zandstralen neemt ook enkele risico’s met zich mee. Zo kan het zijn dat je je gevel, kozijnen of ramen beschadigt als je de zandstraling niet op de goede manier uitvoert. Zandstralen gebeurt namelijk onder grote druk. Door de kracht die vrijkomt, kun je bijvoorbeeld oud voegwerk en poreuze stenen flink beschadigen. Analyseer daarom vooraf goed of een zandstraling noodzakelijk is, of dat een gewone reiniging een beter resultaat zal leveren.

Andere manier van gevelreiniging

Buiten zandstralen zijn er nog enkele andere methoden om gevels te reinigen. Denk hierbij aan stoomreinigen, chemische reiniging, vochtstralen, nevelstralen en een laserreiniging. Vocht- en nevelstralen lijken op zandstralen, alleen zijn ze minder agressief. Zeker monumentale gevels moeten zachthandig behandeld worden om grote beschadiging te voorkomen. Dan is nevelstralen de beste optie. Elke techniek heeft zijn voor- en nadelen bij de verschillende gevels. Vraag advies welke reiniging het beste op jouw gevel toegepast kan worden.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten