Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Bouwput lekkage

Bij het aanleggen van een bouwput, wordt gepoogd om de bouwput zo waterdicht mogelijk te houden. Wateroverlast in een bouwput kan immers gevolgen hebben voor de omgeving (in het ergste geval kunnen omliggende panden verzakken) en voor de opleverdatum van het bouwproject. Het is echter lastig om de bouwput volledig waterdicht te maken. Dit is voor het slagen van het bouwproject ook niet nodig. Er kan echter wel een zwakke plek ontstaan die zo zwak is dat hij kan bezwijken onder de druk en water door gaat laten. Als dit het geval is, is er sprake van lekkage in de bouwput. Dit kan leiden tot vervelende gevolgen. Een bouwput staat immers onder druk van grondwater, dit grondwater kan dan vrijelijk de bouwput instromen en zo de bouwkuip (deels) onder water zetten.

Herstelwerkzaamheden

Lekkages in een bouwput zijn te herstellen, hier zijn meerdere methodes voor. Omdat het vaak gaat om grote bouwprojecten en grote oppervlakten, is het echter wel erg duur om herstelwerkzaamheden uit te (laten) voeren. Bij herstelwerkzaamheden moet je denken aan het herstellen van de voegen, het bevriezen van wanden (een bevroren wand kan geen water doorlaten) en het storten van nieuwe, stevige voorzetwanden. Samen met de oude wanden moeten zij een (voor water) ondoordringbare muur worden.

Detectie van lekkages in bouwputten

Om grote schade aan bouwputten en de directe omgeving te voorkomen, is het belangrijk om in een vroeg stadium lekkages te detecteren. Als dit lukt, kan er ingegrepen worden voor er grote zwakke plekken ontstaan in de bouwput. Omdat het gaat om wanden met een groot oppervlak, is het niet makkelijk om zwakke plekken te vinden en een lekkage al in een vroeg stadium aan te zien komen. Hier zijn speciale technieken voor nodig. Het is noodzakelijk dat deze technieken worden ingezet om op regelmatige basis een risicoanalyse uit te voeren.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten