Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Riolering

Wateroverlast in huis kan zeer vervelend zijn. Lekkages in de badkamer of in de kelder, schimmel op de muur en een benauwende luchtvochtigheid, het zijn ongemakken waar je liever niet mee te maken krijgt. Er is echter ook een vochtprobleem dat (letterlijk) dieper gelegen is, namelijk een beschadigde riolering. Rioleringsbuizen kunnen namelijk scheuren of breken, waardoor er lekkage ontstaat. Het overtollige water wat je huis binnendringt kan hier weer voor allerlei schade zorgen. Omdat schade aan je riolering misschien niet het eerste is waar je aan denkt als je te maken hebt met waterproblematiek, is het een probleem wat niet altijd (direct) herkend wordt. Daarom is het belangrijk om deze mogelijkheid altijd in je achterhoofd te houden.

Hoe ontstaat een gebroken riolering?

Een grondverzakking is een van de mogelijke oorzaken van het breken van de riolering. Een grondverzakking is het resultaat van natuurkrachten. Het kan voorkomen wanneer het grondwaterpeil daalt, wanneer het grondwaterpeil stijgt, na een aardbeving of een combinatie van deze factoren. Al deze factoren zorgen er voor dat de riolering gaat bewegen, als deze verschuivingen extreem worden, dan kan een gebroken riolering ontstaan, met dikwijls een nare lekkage tot gevolg.

Wat is de schade?

In eerste instantie ondervind je hinder van de lekkage en de vrijgekomen stank. Op de lange termijn kan waterschade tot nog meer overlast leiden.

Het vrijgekomen vocht kan via verdamping opstijgen en in de muren van je huis gaan zitten. Als het vocht in de muren gaat zitten, kan er bijvoorbeeld schimmelvorming ontstaan. Schimmel is vaak hardnekkig en het is een flinke onderneming om er vanaf te komen, helemaal wanneer het in de fundering van je huis zit.

Hoe kun je dit voorkomen?

Omdat de schade in de riolering wordt veroorzaakt door het bewegen van de riolering, moet je ervoor zorgen dat de buizen van de riolering genoeg bewegingsvrijheid hebben. Hierdoor zijn de buizen flexibeler en zullen ze minder snel schade oplopen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten