Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtige vloer

Een vochtige vloer herken je eigenlijk direct aan de kou die deze afgeeft. Als je ineens merkt dat je vloer een stuk kouder aanvoelt dan normaal, dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je last hebt van zo een vloer. Als je vloerbedekking in de vorm van tapijt hebt liggen, dan zal je dit moeten vervangen. Soms is het vochtprobleem in de vloer al zover dat parket of laminaat is gaan kromtrekken. Ook deze delen moeten worden vernieuwd, want hier is het vocht al ingetrokken. Het is heel belangrijk om eerst, na het verwijderen van de vloerbedekking, het vocht uit de vloer te halen voordat je nieuwe bedekking neer gaat leggen. Anders zit je binnen de kortste tijd weer met hetzelfde probleem. Er zou dus gekeken moeten worden naar de oorzaak van het vochtprobleem.

Hoe ontstaat een vochtige vloer?

Verreweg de meest voorkomende oorzaak van een vochtige vloer is een vochtprobleem in de kruipruimte of in de kelder. Dit vocht trekt op en komt dan in de vloer terecht. Echter, dit is niet altijd de oorzaak. Een lekkende wasmachine kan bijvoorbeeld ook de oorzaak zijn, of een huisdier dat ergens in huis heeft geplast zonder dat je het opgemerkt hebt.

Dit soort dingen gebeuren en de gevolgen zijn vaak niet te overzien. Het vervelende is dat je een vochtige vloer niet altijd direct opmerkt. Het is niet zo dat het water er vanaf druipt. Het gebeurt dat men er pas achter komt dat de vloer vochtig is wanneer er een vervelende, schimmelige of muffe geur in huis heerst. Als men dan op zoek gaat naar de oorzaak komt pas de aap uit de mouw.

Eerst alles drogen

Een vochtige vloer is ook te herkennen aan zilvervisjes die je hier en daar eens tegenkomt. Als je deze insecten in huis vindt, dan weet je dat je moet zoeken naar vocht. In alle gevallen is het belangrijk om eerst het probleem te verhelpen en de boel goed te laten drogen voordat je weer begint aan het opknappen van de ontstane schade.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten