Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtvreter

Zeer waarschijnlijk ken je de ‘vochtvreter’. Het is een bakje van kunststof met vocht absorberende korrels erin. Dit product wordt vaak verkocht om in een kleine kast of toiletruimte te zorgen voor droge lucht. Zie ook pagina luchtvochtigheid.

Een definitieve oplossing?

Een vochtvreter kan in een vochtig huis zorgen voor een iets drogere lucht. Vaak is de luchtvochtigheid in de meeste huizen zo hoog dat het vele liters vocht moet afvoeren. Dit is te veel voor een simpele vochtvreter. Het is dus geen definitieve en blijvende oplossing voor vochtige lucht in binnenruimtes van een woning, winkel of kantoor.

De nadelen van een vochtvreter

Er zijn enkele voordelen om voor een vochtvreter te kiezen. Er zijn echter ook nadelen. Zo is er vaak meer vocht in een ruimte dan de vochtvreter kan opnemen. Een vochtvreter is in de meeste situaties niet voldoende. De korrels in de vochtvreter zijn vaak al snel verzadigd en moet je goed in de gaten houden of ze vervangen moeten worden. Het navullen van de vochtvreter is trouwens ook geen leuk klusje. De korrels zijn vaak onvriendelijk voor de huid en zorgen voor irritatie. Het continue vervangen van de korrels kan op de lange termijn ook prijzig zijn. Zie daarom de voordelen van vochtbestrijding voor een permanente oplossing.

Elektronische vochtvreters?

Als je toch gebruik wilt maken van een vochtvreter, dan kun je het beste gebruik maken van elektronische vochtvreters. Deze zijn goed te plaatsen in de badkamer, de waskamer, de garage, de kelder, de keuken of de slaapkamer. Ze zullen iedere dag vele liters vocht uit de woning halen. Schimmels en vochtproblemen krijgen daarom geen kans meer om een probleem te worden.

Haal het vocht weg en houd het weg!

Als je gebruik maakt van (elektrische) vochtvreters dan zal je (tijdelijk) minder vocht krijgen. Het is goed om te kijken naar een oplossing voor de lange termijn. Misschien is een betere isolatie van de gevel een oplossing om ook zonder vochtvreters geen last meer van vocht te hebben in je huis. Een vochtbestrijder kan hier alles over vertellen.

Specialisten inschakelen

Om definitief af te zijn van vochtproblemen kun je het beste in contact komen met specialisten. Zij kunnen je vrijblijvend meer advies geven met een gratis prijsopgave. En kun je het aanbod vergelijken en kiezen voor de beste deal. Ga naar pagina offertes aanvragen voor meer informatie over vochtbestrijding.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten