Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Spouwmuurisolatie

Wist je dat je met spouwmuurisolatie vochtige muren tegen kunt gaan?
Dit is niet in alle gevallen zo maar is het mogelijk om vocht (via bijvoorbeeld een koude brug) te stoppen zodat de binnenmuren geen vocht meer kunnen opnemen. Daardoor zullen de binnenruimtes van je woning, winkel of kantoorpand dus minder vochtig zijn. Vochtbestrijding en isolatie gaan goed samen; in sommige gevallen is het aanbrengen van woningisolatie dus een vorm van vochtbestrijding.

Echter is er altijd een onderzoek naar de aard van het vochtprobleem nodig. Na een of meerdere behandelingen kan het isolatiemateriaal dan aangebracht worden. Verder is ook vloerisolatie (en/of bodemisolatie) geschikt om optrekkend vocht vanuit de kelder en/of kruipruimte te stoppen. Spouwmuurisolatie is gevelisolatie, maar bestaat gevelisolatie uit meer soorten isolatie en zijn er 3 soorten in totaal.

Het is belangrijk om de muren goed te isoleren. Door te kiezen voor een goede spouwmuurisolatie is het mogelijk om de kou alsmede ook vocht buiten te houden. Dit geldt ook de andere richting op, met spouwmuurisolatie kun je de warmte in je huis behouden en zal er dus minder warmte verloren gaan. En dat is natuurlijk belangrijk. Het is goed om gebruik te maken van alle middelen om een goede isolerende muur te krijgen. Wat de beste oplossing is, hangt af van jouw situatie, je budget en het pand.

Spouwmuurisolatie is een goede manier om 2 belangrijke problemen te verhelpen; warmteverlies en vochtige binnenruimtes tegengaan. Zo heb je niet alleen een warme woning, maar zullen je stookkosten ook lager uitvallen omdat een vochtig huis moeilijker te verwarmen is. De winst die je met spouwmuurisolatie behaalt is daarom tweeledig. Logisch dat veel mensen in de afgelopen jaren massaal voor spouwmuurisolatie gekozen hebben.

Hoe werkt spouwmuurisolatie nu eigenlijk?

Een dubbele muur met hiertussen lucht zorgt ervoor dat het binnen warm blijft, zo een muur noemen ze de spouwmuur. Bij nieuwbouwwoningen wordt spouwmuurisolatie direct toegepast. Bij oudere woningen zie je dat er alleen lucht tussen de twee muren (de spouw) zit. Het is beter om te kiezen voor spouwmuurisolatie om de isolerende werking van deze lege ruimte te versterken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld isolatievlokken of isolatieparels. Deze manier van isolatie aanbrengen noemen ze ook wel na-isoleren.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Voordat je gebruik gaat maken van spouwmuurisolatie is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Je kunt de kosten goed beheersen doordat er geen grote ingrepen plaats hoeven te vinden. Je kunt namelijk met het boren van een paar gaten de isolatieparels gemakkelijk in de spouwmuur laten spuiten. Eigenlijk is spouwmuurisolatie een van de meest betaalbare vormen van isolatie.

Als je kiest voor spouwisolatie in je huis dan is het goed om te weten wat de prijzen zijn. Ontdek wat er allemaal mogelijk is om de energierekening te verlagen en ook om jouw stookkosten te beheersen. De prijzen liggen wat hoger als er ook asbest materiaal of asbestleidingen aanwezig is.

Prijzen spouwmuurisolatie

Hieronder tref je de gemiddelde prijzen voor spouwmuurisolatie aan:

Type woning Type isolatie Totale investering Besparingen
Gemiddeld huis Spouwisolatie 2000,- euro 570,- euro p.j.
2-onder-1 kap Spouwisolatie 2000,- euro 550,- euro p.j.
Rijtjeswoning Spouwisolatie 750,- euro 200,- euro p.j.
Appartement Spouwisolatie 700,- euro 190,- euro p.j.

Waar moet je verder op letten?

Naast de spouwmuurisolatie prijzen en de kwaliteit is het ook belangrijk om te kijken naar de garantievoorwaarden van aanbieders. Sommige aanbieders geven 10 jaar garantie op hun werk. Houd er ook rekening mee of de installateur is aangesloten bij een branchevereniging; in de meeste gevallen hebben deze stichtingen ook een geschillencommissie voor als er een geschil ontstaan is tussen jou en de isolatieaanbieder. Ook is het slim om enkele referenties te vragen van het bedrijf welke de spouwmuurisolatie gaat aanbrengen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten