Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtproblemen en ongedierte in huis

Als je last hebt van vocht in je woning dan kan dit tot allerlei problemen leidden. Een van die problemen zijn ongedierte in en rondom het huis. Daarom wil je zo snel mogelijk af van te veel vocht in huis en kun je het beste een vochtbestrijder inschakelen.

Schimmels bestrijden

Een woning kan snel schimmels krijgen. Het komt vaak door een slechte ventilatie of een verkeerd gebruik van een natte ruimte. Ook kan er schimmel ontstaan wanneer er te weinig lucht circulatie is. Een schimmel kan ontstaan door vocht, voedingsbodem, warme stilstaande lucht of een combinatie van deze elementen. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om de schimmels te bestrijden. Schimmels bestrijden kun je zelf doen, maar ook kun je er een bedrijf voor inschakelen.

Enkele eenvoudige maatregelen om schimmels te bestrijden

Het beste is het om na het douchen de ramen open te zetten. Ook is het slim om geen was te drogen in de badkamer. Het wordt dan namelijk nooit droog. Zet de deur ook open na het douchen en doe de verwarming van de badkamer aan voordat je gaat douchen. Er ontstaat dan minder condens. Ook is het belangrijk om de woning goed te ventileren. Verse lucht is zo wie zo gezond. Schimmels krijgen dan minder kans.

Een bedrijf inschakelen

Het is ook mogelijk om een bedrijf in te schakelen om zo de schimmels te bestrijden. Het is dan belangrijk om niet alleen de schimmels te bestrijden, maar om ook maatregelen te treffen om ze te blijven voorkomen. Het is goed om de muren met een speciaal middel te impregneren of om ze te schilderen met vochtwerende verf.

Kosten schimmelbestrijding

Natuurlijk kost het schimmelvrij maken van een woning ook geld. Het is slim om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven om de schimmels te bestrijden. Als je dan de juiste partij hebt gevonden dan kun je actie ondernemen. Je weet wat het kost! Let echter ook op de kwaliteit van het werk van het bedrijf.

Houtaantasters

Er zijn verschillende houtaantasters waar je last van kunt hebben in je huis of je pand. Er zijn verschillende vormen van houtaantasters. Denk hierbij aan de houtworm, de boktor of een zwam. Als je hier last van hebt dan is het belangrijk om natuurlijk snel actie te ondernemen. Kies ervoor om ervoor te zorgen dat je niet opeens door de vloer zakt of de balken van je dak naar beneden komen. Het is belangrijk om hiervoor ook de juiste partij voor in te schakelen. Wanneer de houtaantasters de draagbalken aantasten dan is het gevaarlijk om nog in het gebouw of het pand te zijn. Om nog maar te zwijgen over wat er allemaal kan gebeuren. Het is natuurlijk bijzonder gevaarlijk om last te hebben van een houtaantaster in je woning of pand.

De houtwormkever

Een van de insecten welke voor veel schade zorgt is de larve van de houtwormkever. Het kan schade in de gebouwen ontwikkelen en ook in de meubelen. De larve is geelachtig wit tot wit en ongeveer zes millimeter groot. De ontwikkeling van larve tot houtwormkever is bijna drie jaar.

De huisboktor

Dit is een insect welke volop schade kan aanbrengen. De larve van 15 millimeter groot groit uit tot de huisboktor in drie tot elf jaren.

De zwammen

Het zijn schimmels welke het hout aantasten. Je ziet ze veel in vochtig hout. Het hout verkleurt bruin, wordt zacht en verliest dan ook zijn kracht. Ze verspreiden zich snel en moeten daarom snel aangepakt worden.

De kosten!

Het is goed om te weten wat de kosten zijn van de houtaantasters bestrijding. Vraag hiervoor een aantal offertes op om zo een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen en ook wat de bijbehorende kosten zijn.

Preventie

Als je last hebt van ongedierte dan is het belangrijk om hier snel actie op te ondernemen. Het is belangrijk om de woning of het pand vrij te maken van ongedierte. Het is daarna echter belangrijk om maatregelen te treffen om te voorkomen dat het weer gaat gebeuren. Het is belangrijk om preventie toe te passen en om daarmee ook in de toekomst te voorkomen, dat je last gaat krijgen van ongedierte. Ongedierte kan volop problemen veroorzaken. Het is belangrijk om muizen, ratten, kakkerlakken, vliegen, wespen en ander ongedierte uit de woning te houden. Waar moet je echter beginnen?

Een ongedierte preventieplan

Als je regelmatig of vaak last hebt van ongedierte dan is het belangrijk om hier actie op te ondernemen. Ten eerste zal je de woning of het pand helemaal ongediertevrij moeten maken. Hierna is het mogelijk om preventief stappen te ondernemen om zo de woning helemaal ongedierte vrij te houden. Het is goed om te kijken waar het ongedierte vandaan kwam en hoe het in je huis terecht is gekomen. Het is belangrijk om kieren te dichten, gaten te stoppen en om ook buiten geen afval te laten slingeren. Het is goed om hierdoor te voorkomen, dat je in de toekomst nog last krijgt van boktorren, wespen, vliegen of bijvoorbeeld muizen.

De kosten van preventieve maatregelen

Het is slim om een ongediertebestrijder in te schakelen om zo ervoor te zorgen, dat alles goed gebeurt. Het is goed om bij meerdere bestrijders een offerte op te vragen om zo de kosten te ontdekken van het nemen van de preventieve maatregelen. Het is goed om te zorgen voor meerdere opties en mogelijkheden om zo de juiste keuze te kunnen maken.

Externe informatie:

> Rijksoverheid
> VNG
> Biociden.nl
> Inspectie SZW
> Voedsel en Warenautoriteit
> European Crop Protection

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten