Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtoverlast

Vochtoverlast kan grote problemen veroorzaken. Echter, we hebben niet altijd even snel in de gaten dat we te maken hebben met vochtoverlast. Wanneer je in je woning zoutuitslag ziet verschijnen, schimmelplekken op het stucwerk of het behang ontdekt, als de verf gaat bladderen of als de binnenmuren vochtig zijn, dan kan je er zeker vanuit gaan dat je te maken hebt met vochtoverlast. Het vervelende is dat je niet direct kunt beginnen met het bestrijden van de vochtoverlast. Je zal namelijk eerst op zoek moeten gaan naar de oorzaak.

De oorzaak van vochtoverlast vinden

Als je te weinig ventileert in je woning, dan krijg je snel te maken met vochtoverlast. Tijdens het koken, tijdens het wassen, tijdens het douchen en zelfs maar tijdens het uitademen komt er vocht vrij. Dit vocht moet ergens naartoe. Als het niet naar buiten kan, dan blijft het in de woning hangen en gaat het op den duur vochtoverlast veroorzaken. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld lekkage, optrekkend vocht of doorslaand vocht.

Als je de oorzaak niet kan vinden, dan is het de moeite waard om eens in de kruipruimte onder je woning te kijken en de kelder goed te inspecteren. Hier ontstaan vaak lekkages die je niet direct ziet. Lijkt het onmogelijk om de oorzaak van de vochtoverlast te vinden? Schakel dan een specialist in. Deze kan je dan, na het vinden van de oorzaak van de vochtoverlast, direct vertellen welke stappen je moet ondernemen om het probleem op te lossen.

Zelf oplossen of niet?

In sommige gevallen is het heel goed mogelijk om de vochtoverlast zelf aan te pakken. Dit kan vooral bij minder ernstige vochtproblemen die relatief gemakkelijk te verhelpen zijn. Echter, bij ernstige problemen is het beter om een specialist in te schakelen voor het oplossen van het probleem. Je weet dan zeker dat je een goed resultaat krijgt.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten