Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vochtbestrijding-direct.nl
Vochtbestrijding-direct.nl

Vochtige muren

Wanneer je in je woning te maken hebt met vochtige muren, dan kan dit veel schade veroorzaken. Hierbij valt te denken aan het beschimmelen van het behang, het loslaten van het pleisterwerk of het afbladderen van de verflaag. Echter, een nog groter probleem is wel het gezondheidsrisico dat het met zich meebrengt. Vochtige muren zorgen namelijk voor schimmels. Deze schimmels zijn eigenlijk minuscuul kleine plantjes die geen daglicht nodig hebben om in leven te blijven. Zij hebben een zeer negatieve invloed op je gezondheid en kunnen op den duur zelfs blijvende schade aan je gezondheid toebrengen.

Waarom heb je vochtige muren?

Het is belangrijk om de oorzaak van de vochtige muren zo snel mogelijk te achterhalen. Er zijn tal van oorzaken te noemen als het gaat om vochtige muren. De meest voorkomende oorzaken zijn optrekkend vocht vanuit de kelder of de kruipruimte, doorslaand vocht door regen die tegen de buitenmuur slaat en zo naar binnen treedt, en tot slot een gebarsten of gescheurde leiding. Op de vierde plaats van meest voorkomende oorzaken vinden we nog een gebrek aan ventilatie binnen de woning. Dit is relatief eenvoudig op te lossen door vaker een raam open te zetten en deuren in huis gesloten te houden, vooral tijdens het koken, het douchen en het draaien van de wasmachine of droger.

Het lost niet vanzelf op

Vochtige muren hebben niet het vermogen om uit zichzelf weer te drogen. Als je eenmaal last hebt van vochtoverlast in de muren dan wordt het probleem eigenlijk alleen maar groter wanneer je er niet iets aan doet. Het lost zich niet vanzelf op. Daarom is het belangrijk om direct actie te ondernemen als je merkt dat je vochtige muren in huis hebt. Je kunt in bepaalde gevallen zelf het probleem oplossen; ga eens langs bij de bouwmarkt om verschillende middelen te kopen. Maar in veel gevallen is het verstandig om hiervoor een ervaren bedrijf in te schakelen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van experts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten